menu
Sådan begynder du at træne
Sådan begynder du at træne
Sådan begynder du at træne

Sådan begynder du at træne

Motion kan beskytte dig mod sygdom, slanke din talje og forlænge din levetid. Men at gøre det regelmæssigt er lettere sagt end gjort. Arbejde, stress, relationer og mangel på tid kan alt sammen stå i vejen, og derfor træner langt de fleste amerikanere ikke nær nok. Men den rigtige plan og viden om, hvordan man strukturerer en træningsrutine, kan hjælpe dig med at gøre den til en fast del af dit liv. Her er måder, hvorpå du kan starte en træningsrutine – og holde fast i den – så du kan høste de store fordele ved træning.

 

Fordelene ved motion

At forstå og udforme dine mål kan hjælpe dig med at holde dig til en træningsplan.

Kend 'Hvorfor'

Alle burde dyrke motion. Men ikke alle beslutter sig for at gøre det af de samme grunde. En kritisk ting, du bør spørge dig selv, når du starter et træningsprogram, er dette: Hvad er din primære motivation?

 

Fik du nogle alarmerende testresultater fra din læge, som du vil ændre? Er du på en mission om at tabe 20 pund? Er dit mål at få muskler og øge dit energiniveau? Vil du bare se godt ud nøgen?

 

"En af de vigtigste ting, når du starter din rejse, er at kende dit 'hvorfor'," sagde Lynne Johnson, en ledende sundheds- og wellness-coach ved Dan Abraham Healthy Living Center på Mayo Clinic i Rochester, Minn. orale steroider

At forstå din motivation - dit primære formål med at starte en træningsrutine - vil hjælpe dig med at holde dig på sporet, når uventede barrierer får dig til at tænke på at holde op. Find ud af, hvilken af ​​de mange grunde til at træne, der er vigtigst for dig. Så husk det i baghovedet, mens du gennemgår din fitnessrejse, og husk dig selv, hvorfor du startede, hvis du nogensinde får lyst til at holde op.

 

Mere motivation

Har du brug for hjælp til at vælge dit 'hvorfor'? Her er hvad undersøgelser har vist som blot nogle få af de mange vigtige grunde til at træne.

 

Motion sænker aldringsprocessen: Aldrende muskler har problemer med at regenerere og har færre og mindre effektive mitokondrier, vores cellers energikraftværker. Men motion, især når det er høj intensitet, øger antallet og sundheden af ​​mitokondrier - i det væsentlige hjælper det med at vende aldring på celleniveau.

Mennesker, der træner, er gladere: Motion kan lindre symptomer på depression og hjælpe dig bedre med at klare stress og angst. Selv bare det at stå op og bevæge sig rundt kan få dig til at føle dig gladere, viser undersøgelser.

Det kan forlænge din levetid: Træning er gang på gang blevet forbundet i både store og små undersøgelser med reduktioner i dødelighed af alle årsager. Men noget af det mest fascinerende forskning stammer fra omfattende analyser udført på Cooper Institute i Dallas, som viser, at sammenlignet med ikke-løbere har løbere en tendens til at leve omkring tre år længere. Hver time du løber, føjer anslået syv timer til din forventede levetid. Faktisk har undersøgelser fundet ud af, at så lidt som fem minutters daglig løb er forbundet med længere levetid.

Motion forbedrer din kropssammensætning: De fleste mennesker tager på i fedt, når de bliver ældre. Det er i bund og grund uundgåeligt. Men at løfte vægte og følge en god diæt har den modsatte effekt: De hjælper dig med at tage på i muskler og tabe fedt, selvom du er ældre end 60 år.

Det kan booste din hjernesundhed: Undersøgelser af aerob træning har fundet ud af, at det beskytter din hukommelse og hjælper med at afværge kognitiv tilbagegang, når vi bliver ældre.

Motion forbedrer dit mikrobiom: Undersøgelser viser, at træning drastisk kan forbedre sammensætningen af ​​de billioner af mikrober, der lever i tarmen, hvilket kan være en af ​​grundene til, at det styrker immunforsvaret, bekæmper betændelse og hjælper med vægtkontrol.