menu
Hur du köper läkemedel på ett säkert sätt från ett apotek på nätet
Hur du köper läkemedel på ett säkert sätt från ett apotek på nätet
Dessa internetbaserade apotek säljer ofta icke-godkända, förfalskade eller på annat sätt osäkra läkemedel utanför de skyddsåtgärder som följs av licensierade apotek.

 

 

Har du någonsin frestats att köpa dina läkemedel från ett nätapotek eller en annan webbplats?

 

Du kan skydda dig själv och din familj genom att vara försiktig när du köper läkemedel på nätet. Vissa apotekswebbplatser fungerar lagligt och erbjuder bekvämlighet, integritet, kostnadsbesparingar och skydd för inköp av läkemedel.

 

Alla webbplatser är inte likadana. U.S. Food and Drug Administration varnar för att det finns många osäkra nätapotek som påstår sig sälja receptbelagda läkemedel till kraftigt rabatterade priser, ofta utan krav på recept. Dessa internetbaserade apotek säljer ofta icke-godkända, förfalskade eller på annat sätt osäkra läkemedel utanför de skyddsåtgärder som följs av licensierade apotek.

 

Många osäkra nätapotek använder falska "skyltfönster" för att efterlikna licensierade apotek eller för att få dig att tro att deras läkemedel kommer från länder med höga säkerhetsstandarder. Men de läkemedel som de säljer kan ha tillverkats var som helst, utan någon större omsorg om säkerhet och effektivitet. Dessutom kan dessa läkemedel vara falska, utgångna eller på annat sätt osäkra för dig och din familj.

 

Hur kan du se om ett nätapotek arbetar lagligt? På FDA:s sida BeSafeRx finns resurser och verktyg som hjälper dig att fatta säkrare och mer välgrundade beslut när du köper receptbelagda läkemedel på nätet.

 

Varningstecken på ett osäkert nätapotek

 LÄS MER : steffensminne.org

Akta dig för nätapotek som:

 

·        Inte kräver läkarrecept.

·        Inte är licensierade i USA eller av apoteksmyndigheten i din delstat.

·        Inte har någon licensierad farmaceut anställd som kan svara på dina frågor.

·        Skickar läkemedel som ser annorlunda ut än vad du får på ditt vanliga apotek, eller som anländer i en förpackning som är trasig, skadad, på ett främmande språk, saknar utgångsdatum eller har gått ut.

·        Erbjuda stora rabatter eller priser som verkar för bra för att vara sanna.

·        Ta betalt för produkter som du aldrig har beställt eller fått.

·        Inte ger tydliga skriftliga skydd av din personliga och ekonomiska information.

·        Säljer din information till andra webbplatser.

 

 

Dessa apotek säljer ofta läkemedel som kan vara farliga eftersom de kan:

 

·        De kan vara farliga eftersom de innehåller för mycket eller för lite av den aktiva substansen som du behöver för att behandla din sjukdom eller ditt tillstånd.

·        Inte innehålla rätt aktiv substans.

·        Innehåller fel ingredienser eller andra skadliga ämnen.

 

Den aktiva ingrediensen i en godkänd läkemedelsprodukt är det som gör läkemedlet effektivt för den sjukdom eller det tillstånd som det är avsett att behandla. Om ett läkemedel har okända aktiva beståndsdelar kan det misslyckas med att ha den avsedda effekten, det kan ha en oväntad interaktion med andra läkemedel som du tar, det kan orsaka farliga biverkningar eller andra allvarliga hälsoproblem, t.ex. allvarliga allergiska reaktioner.

 

Dessutom kan dessa läkemedel inte ha förvarats på rätt sätt, till exempel i ett lager utan nödvändiga temperaturkontroller, vilket kan leda till att läkemedlet är ineffektivt för att behandla ditt tillstånd.

 

 

Känn igen tecknen på ett säkert nätapotek

 

Det finns olika sätt att identifiera ett säkert onlineapotek. Dessa apotek:

 

·        De kräver alltid ett läkarrecept.

·        Ange en fysisk adress och ett telefonnummer i USA.

·        Har en licensierad farmaceut på plats som kan svara på dina frågor.

·        Är licensierade av en statlig apoteksnämnd.

·        Ett annat sätt att se till att du använder ett säkert och lagligt onlineapotek är att kontrollera apotekets licens i delstatens  apoteksnämnds licensdatabas med hjälp av lokaliseringsverktyget på FDA:s webbplats BeSafeRx. Om ditt onlineapotek inte finns med i listan ska du inte använda det apoteket.